beau's_roots

het begin

In 2006 hebben wij een huis met grote tuin gekocht en vonden dat er een grote hond moest komen, we hadden al een jack russel, maar wilden graag een hond op het terrein hebben lopen die bij ons gezin past, maar ook als waakhond zou kunnen dienen. We hebben een dochter van toen net 3 jaar oud, dus wilden een echte gezinshond, die bij ons paste. En ja dan maar kijken en zoeken wat past er nu echt bij ons, want we wilden natuurlijk wel een goede keus maken, dit was niet zomaar een bevlieging. Wij zijn zelf ook niet al te serieus en houden wel van een dolletje, lange wandelingen in het bos maken we ook graag, lange dagen van het buitenleven genieten, samen met het gezin. Na niet zo lang zoeken vonden we wat naar ons leek een hond die wel bij ons zou kunnen passen, na meerdere nestjes met boxers te hebben bekeken, kwamen we bij het “Varsenerhof” uit. Daar werden we verliefd op Beau onze eerste boxer, na veel gepraat te hebben met de fokker waren we tot de conclusie gekomen dat we de juiste keus maakten om voor een boxer te kiezen. We zijn besmet met het “boxervirus”.

Oktober 2006 hebben we Beau meegenomen naar huis, ik was toen net in verwachting van onze tweede dochter. Dus nog meer gezin uitbreiding. In januari 2010 zijn we begonnen met Beau als dekreu , we vinden Beau een erg mooie reu en zonde om daar verder niets mee te doen. Begin 2010 kwam er een mooi teefje op ons pad, en wilden graag voor de dekking eerste keus uit het nest, 12 april is Chelcey uit dat nest ter wereld gekomen samen met nog 6 andere pups, door onduidelijke omstandigheden bleven er maar 2 pups over waaronder 1 teefje en 1 reutje dus hadden niet veel keus ,maar waren gelijk verliefd op Chelcey, en hebben haar 9 weken later meegenomen naar huis.

Het boxervirus sloeg weer toe in februari 2011, wij kregen hier een heel mooie hertenrode teef voor een dekking, een super lieve hond, met een prachtig karakter, nou wij waren er wel weer over uit hoor, uit dit nestje moesten we er gewoon 1 uitzoeken, en dat hebben we gedaan 27 April werden er 9 pups geboren, een prachtig mooi nest en daar hebben we Pearlene uit gezocht.

kennelnaam

Toen wij zelf aan een nestje dachten bij onze eigen teefje wilden wij natuurlijk een kennelnaam hebben en ons registreren bij het raad van beheer. Dat was een uitdaging want het was immers begonnen met beau en vonden wel dat het met beau te maken moest hebben. toen hadden wij het From Beau's Roots want beide teefjes van ons zijn immers dochters van beau.

We zitten nu in eind maart 2012, en hebben nu net ons eerste nestje boxers, van Chelcey(dochter van Beau) maar liefst 8 pups allemaal gestroomd, er zijn 5 reutjes en 3 teefjes. Chelcey blijkt een erg goede en zorgzame moeder te zijn.