beau's_roots

Ik ben een boxerpup

Je kan me vergelijken met een kind van 8 jaar oud, mijn intelligentie en leervermogen dan he?

Ik ben een boxerpup: ik onderzoek de wereld en leer die kennen door overal op te kauwen waar ik mijn tanden maar in kan krijgen. het is aan jullie om mij te leren waar ik wel of niet op mag kauwen.!!!

Ik ben een boxerpup: Mijn plas ophouden kan ik niet langer volhouden dan 1 tot 2 uur. poepen kan ik niet voelen, tot het er al uitkomt. ik kan jullie echt niet vertellen dat ik “moet”en ik heb mijn blaas en darmen nog niet onder controle tot ik zo’n 6 maanden oud ben. Straf me niet als je me 3 uur geleden hebt uitgelaten, ik dan binnen plas. dat is dan jou schuld. Het is verstandig je te herinneren dat ik als boxerpup “uit moet” na iedere maaltijd, na het spelen, na het slapen en daarnaast ook nog elke 2 á 3 uur. Als je wilt dat ik de hele nacht doorslaap, geef me dan geen water meer na 7 uur ’s avonds.

ik ben een boxerpup: Wees alsjeblieft geduldig met mij, ongelukjes zijn zo gauw gebeurd, ik leer het echt wel een keer!

Ik ben een boxerpup: Ik speel héél graag, ik zal rondrennen, op denkbeeldige monsters jagen, je voeten en tenen “aanvallen”, achter ballen, kleine kinderen en andere honden aanrennen. ik speel, dat is wat ik doe! Wees niet boos op me, of verwacht van mij dat ik rustig en bedaard ben en de hele dag slaap! Mijn spel is nuttig voor mij. Wees wijs en begeleid me in mijn spel met geschikt speelgoed en activiteiten, zoals achter een bal aanrennen en rustige trekspelletjes ( niet te hard anders trek je mijn gebit naar een positie die niet goed voor me is). Als ik je per ongeluk bijt, vertel me dan in mijn eigen taal dat ik dat doe en roep “ieieieieie” die boodschap kan ik begrijpen en ik laat dan onmiddellijk los. dit is de manier waarop honden met elkaar communiceren. Als ik te wild word, negeer me dan gewoon een tijdje, of zet me in de bench met een speeltje.

Ik ben een boxerpup: Als je mij ruw behandelt zal ik opgroeien met angst. begeleid mij daarom met aanmoediging en wijsheid. als ik op iets verkeerds kauw zeg dan “NEE”en geef me iets waar ik wel op mag kauwen. Beter nog: ruim voorlopig alles op waar ik niet op mag kauwen. Ik zie het verschil niet tussen een oude en nieuwe sok, of tussen een oude of nieuwe schoen.

Ik ben een boxerpup: Ik ben een levend wezen, met gevoelens en instincten. ze lijken veel op die van jou, maar niet helemaal. Hoewel ik geen mens in een hondenverpakking ben, ben ik ook geen gevoelloze robot, die op iedere gril van jou onmiddellijk kan reageren. ik wil je echt ter wille zijn en een lid van je gezin en een deel van je leven zijn. Je hebt me aangeschat omdat je een vriendje wilt, dus verban me niet naar de achtertuin als ik groter word. vorm me met zachte hand tot het soort familielid dat je wilt, dat ik zal zijn. ( het liefst ben ik bij het gezin bij alles wat ze doen)

Ik ben een boxerpup: Ik ben niet perfect en ik weet dat jij dat ook niet bent, maar ik hou sowieso van jou. Dus alsjeblieft, leer alles over hoe je een pup verzorgt en traint. In boeken en op het internet kun je dat allemaal vinden, ook kan je bij een (boxer)-club informatie vragen hierover. Leer over de karakteristieke eigenschappen van mijn ras. Het zal je inzicht geven en begrip over alles wat ik doe. Alsjeblieft, leer me de juiste omgangsvormen met liefde en geduld door met me naar een puppycurcus te gaan. Het mooiste is om naar een boxerclub te gaan, want die weten immers hoe een boxerpup is, een geval apart.

Ik ben een boxerpup: En meer dan alles wil ik van je houden, bij je zijn en je een plezier doen. Wil je de tijd nemen om uit te vinden hoe ik in elkaar steek? We zijn hetzelfde: jij & ik, in dat we allebei honger voelen, pijn en dorst, ongemak en angst. maar tegelijkertijd zijn we ook verschillend en moeten we moeite doen om elkaars lichaamstaal, wensen en behoeften te begrijpen. eens zal ik een knappe hond zijn, hopelijk eentje waar je trots op kunt zijn!

Ik ben een boxerpup: Eens zal ik groot genoeg zijn om je te verdedigen, als dat nodig is, maar nu is het nog jouw taak om mij te beschermen tegen dingen die mij zouden kunnen kwetsen of ziek maken. Tot zo lang ben ik heel erg afhankelijk van jou!